Debaklet i Kansas

Hur ska man sätta ord på det man såg inatt?

Kansas slängde bort den här matchen, och en bra chans att greppa taget om divisionstiteln. Kansas slängde bort den här matchen genom dålig bollkontroll, dålig tidskontroll och helt fel valda plays.
Vid ställning 14-0 så trodde jag att det här kunde spåra iväg, precis som för ett år sedan mot New England. Kansas hade en bra pass rush, CJ Anderson och Hillman kom ingenstans, Manning såg ut som han gjorde mot Ravens, och Charles var effektiv. De hade inget att oroa sig för, förutom sig själva.

Chiefs hade två kanonlägen att dra ifrån med två lägen i red zone, dock resulterade dessa lägen i en fumble av Charles och en interception av Smith. Två turnovers i red zone i en och samma match är extremt ovanligt för Chiefs, som endast hade en red zone turnover under hela förra säsongen(!). Med dåligt valda spel inför två minutersvarningen (två passningsspel) som både stannade klockan åt Denver samt gav de bollen genom en interception av Aqib Talib. Förvånansvärt dåliga spelval av Andy Reid som självklart skulle gett ut ett springspel så att Denver skulle hamna på fel sida av två minutersvarningen, och möjligtvis inte fått någon chans alls att göra poäng. Istället ledde det till 7 poäng till Denver. Att sedan välja ett springspel istället för att bara ta ett knä (och gå in i förlängning) med 30 sekunder och endast 1 timeout kvar är också otroligt. Självklart ska Charles skydda bollen där och det är synd att kalla honom syndabock med hans effektivitet under matchen, men hans andra fumble för kvällen innebar förlust för hemmalaget. Andy Reid ska också ha kritik för hans spelval där och misstagen som skett nu i Kansas-Denver samt Dallas-NY Giants är makalöst. Ägarna måste ge större kritik mot sina tränare efter dessa nybörjarmisstag som kostar lagen matchen. Det är fel när fansen vet vad som borde göras i slutet av halvlekarna men inte tränarna som jobbar dagligen med detta. Jag hade väldiga svårigheter med att förstå hur Andy Reid tänkte under matchen.

Kansas borde ha stängt matchen tidigare och med bättre bollsäkerhet i red zone så hade Kansas definitivt stängt matchen med sin sista TD vilket isåfall hade betytt minstt 30-17. En onödig holding av Kansas i Denvers allra sista drive gav Manning fyra nya chanser att kvittera matchen. Några stora misstag av Kansas spelare och tränare gav bort en potentiell storvinst mot deras största konkurrent i divisionen. Kansas borde vunnit den här matchen enkelt. Nu får de istället en vecka på sig att eliminera sina misstag och ta upp jakten om divisionstiteln, istället för att sitta i ledarstolen.