Steelers svaga secondary

Några snabba reflektioner kring vår premiärmatch såhär på kvällskvisten.
 
Som vanligt så levererar Brady när strålkastarna är på honom som allra mest. Brady var felfri men jag blev mer positivt överraskad av Julian Edelmans förmåga att skapa separation (mot Steelers snabba linebackers) och han uppvisade väldigt bra händer när Brady passade bollen bakom honom.
Större delen av Bradys passningar var dock ganska enkla completions och jag ställde mig frågan om inte Jimmy G också hade dissekerat detta svaga Steelers försvar.
 
För svagt var det, det är i underkant, och jag blev förvånad över hur dåligt förberedda de verkade vara. Gronkowskis mottagningar (3 TDs totalt för Gronken) kom till när han hade single coverage eller stod helt själv (vilket hände vid flera tillfällen). Steelers missade även vid ett Red Zone tillfälle att ha fullt manskap på banan. Den här försvarsenheten kommer ha enormt svårt mot bättre anfallsenheter som exempelvis Colts.
 
Att Big Ben saknade två av sina bumble B's, Bell och Bryant, märktes i passningsspelet. Antonio Brown gör en fantastisk match trots hård uppvaktning men han visar återigen att han tillhör ligans allra bästa recievers. Med sina 33 raka matcher med minst 5 mottagningar och 50 yards så har han ett aktivt NFL rekord och frågan är vilket lag som kommer kunna stoppa detta rekordet från att utökas ordentligt (vecka 7 mot Kansas?). Hans slutfacit landade på 9 mottagningar för 133 yards och en väldigt sen TD.
I springspelet så saknades dock inte Le'veon Bell då DeAngelo Williams (tidigare Panthers) hade en grym match med 127 yards på endast 21 carries. 32-åringen såg pigg och kvick ut efter att ha tappat en hel del vikt under sommaren och frågan är om den här matchen hade slutat annorlunda om Pittsburgh hade valt att springa mer. Det kändes som att några drives fick ett onödigt slut då de valde att passa bollen istället för att ta några korta yards för att hålla driven levande. Två missade field goals av Josh Scobee i ett tidigt skede gav även Steelers ett jobbigare läge än nödvändigt och den erfarna kickern sover nog inte alltför gott.
 
Slutligen så får jag ändå säga att Pittsburghs koordinatorer får se över sina enheter, framförallt försvaret. För trots att Bell och Bryant var borta, och Steelers spelandes på fientlig mark, så fanns där något att hämta.
Det här anfallet tror jag blir en top-4 enhet så fort de två kommer tillbaka. Dock var det skrämmande för er Steelers-fans att se hur dåligt och passivt deras secondary är och hur liten pass rush den defensiva linjen skapade. Med det här försvaret så känns det som att deras framtida matcher kommer vara rena shootouts när Big Ben måste jaga poäng.
 
Säsongen är hur som helst igång och ni som följde systembettet igår och lyckades få handikappet på Steelers till +7.5 som jag kunde gladeligen se Antonio Brown fånga sin enda TD med 2 sekunder kvar, vilket gav ännu en vinst för detta system. För er som var tidiga och fick +7 innan linan ändrade sig, kan i alla fall glädja sig åt pengarna tillbaka.
 
Nu ser vi fram emot 15 matchups på söndag där jag redan har mina favoriter!